ÇOCUK AİLESİ İLE BİR BÜTÜNDÜR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı, The American Nursery School, her yıl geleneksel olarak düzenlediği  “Aile Katılım Etkinliklerine”,  “Birlikte Yapalım mı?”  abaşlığı ile başladı.

The American Nursery School öğrencilerinin aileleri, çocuklarının sınıfına gelerek  öğretmenlerinin hazırlamış olduğu sanatsal etkinliklere katıldı. Çocuklarıyla birlikte okulda güzel vakit geçiren aileler, gerçekleştirilen bu organizasyondan son derece memnun kaldılar.

The American Nursery School  müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Aile katılımı; çocuğun gelişimi, okuldaki ve hayattaki başarısı için vazgeçilmez bir güçtür. Uzun yıllar aile katılımına yönelik yapılan araştırmalar bize şunu tekrar göstermiştir ki, çocuğun eğitim hayatına katılan  ailelerin çocukları; sağlıklı, bilgili, sorumluluk sahibi bireyler olarak büyürler. Çocuğu tek başına düşünmek mümkün değildir, çocuk ailesi ile bir bütündür. Aileler çocukların ilk öğretmenleridir ve okula başlayana kadar çocuklarının gelişim ve eğitimlerinden birinci derecede sorumludurlar. Eğitimciler olarak başarılı bir eğitim amaçlıyorsak, eğitimin  içine anne - babayı da alan, aile katılımını hedefleyen planlamalar yapmak ve etkinlikler oluşturmak zorundayız. Ailelerin çocuklarının eğitimi konusunda sahip oldukları sorumluluk ve güç, planlı aile katılımı etkinlikleriyle sürekli ve etkin hale getirilebilir. Bu bilinçle çıktığımız süreçte ailelerimiz her daim bizlere destek olmuşlardır. Bu gün çocuklarımız kendi sınıflarında, kendi okullarında anne ve babaları ile birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadılar. Yoğun iş temposu içinde olan ailelerimiz, çocuklarına zaman ayırarak birbirinden farklı etkinliklerle çocuklarına unutulmaz bir gün yaşattılar. Ailelerimize bir kez daha okulumuzla işbirliği içinde oldukları için teşekkür ediyoruz.”