Zorbalığa Hayır Haftası 2019/2020

Okulumuzda her yıl düzenlenen “Zorbalığa Hayır” haftası bu yıl da çeşitli aktiviteler ve etkinlikler düzenlenerek gerçekleştirilmiştir.
Bu hafta kapsamında İngilizce ve Türkçe Bölümleri şiir ve kompozisyon yarışması, Resim Bölümü ise poster yarışması düzenlemiştir. Üç kategoride yer alan yarışmalarda Türkçe Bölümü kompozisyon dalında Dora Naz Aral birinci, Cemre Baş ise ikinci gelmiştir. Türkçe şiir kategorisinde ise Nehir Simay Aras birinci, Sevcan Oral ikinci ve Şükriye Nisa Işık üçüncü gelmiştir. İngilizce şiir yazma yarışmasında ise Ekaterina Brateneva birinci, Aleksey Bobkov ikinci ve Tuna Mantaş üçüncü gelmiştir. Resim Bölümü’nün düzenlemiş olduğu poster yarışmasında ortaokul kategorisinde Maria Petrenko  birinci, Mehmet Haydar ikinci, Tahsin Tümer Güzel ise üçüncü gelmiştir.  Poster yarışması lise kategorisinde ise Elizaveta Basueva birinci, Gülay Özbek ikinci, Tahsin Zenginer ise üçüncü gelmiştir. 
Resim bölümümüz ayrıca “Kırık Kalp” etkinliği düzenlemiştir. Psikoloji Bölümü ise “Empati Ağacı” oluşturarak öğrencileri zorbalıkla ilgili düşüncelerini ve duygularını yazmaları için teşvik etmişlerdir. Ayrıca uluslarası alanda “Zorbalığa Hayır” sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl kullanılmasına karar verilen slogan “Change Starts With Us” yazısı oluşturularak öğrencilerimizle toplu fotoğraf çekilmiştir.
 “Zorbalığa Hayır” projemizin sonunda “Mavi Cuma” gününde etkinliklere katılan tüm öğrencilerimize öğretmenleri tarafından katılım belgeleri verilmiş, Psikoloji Bölümü öğretmenlerinin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmalarının ardından etkinliğimiz son bulmuştur.